Parkhill


Location:
Bratislava, Slovakia
Site Area:
52000sqm
Built Up Area:
8500sqm
Usable Area:
35000sqm
Project:
2012

Parkhill is a residential compound in Bratislava located on a site of a former amphitheatre. Neighbouring extensive forested park (Horský park) and its past determine the site as a local centre. This is further embraced in the design of the lower part of the site next to Hroboňova St. This entrance to the area with a hotel and office building provides extensive public spaces and facilities that echo the once beloved amphitheatre. From there you enter a more private pedestrian route that interconnects the area. Along this walkway smaller public spaces, playgrounds, cafes etc. are scattered. The layout respects a complicated morphology while allowing views. One underground garage is shared by multiple (3-4) houses which apart from being economical also allows for phasing the development as needed.

FaLang translation system by Faboba