Rezidencia Beňovského


Miesto:
Vrbové, Slovensko
Výmera pozemku:
1.693,0m2
Zastavaná plocha:
1.088,8m2
Úžitková plocha:
2.280,7m2 + 1.581,1m2(G)
Projekt:
2017
Projekt team:
Rado Buzinkay, Andrej Ferenčík, Jakub Viskupič, Lukáš Valenčin, Lukáš Kopiar, Martin Hörmann, Richard Kastel, Peter Kopecký

Návrh polyfunkčného objektu je zasadený do existujúcej uličnej línie s príjemnou mestskou mierkou a charakteristickými domami s hlbokými, málo využívanými dvormi. Chceme podporiť toto mestotvorné prostredie, preto jeho hmota plne rešpektuje a dopĺňa pôvodnú zástavbu, hlavne výškové úrovne uličnej rímsy a strechy nadväzujú na susedné objekty. Aby sme naplno využili potenciál lokality, vytvorlili sme malý vnútroblok, ktorý umožňuje rozšírenie kapacít komerčných priestorov a pridáva tak mestu atraktívny kúsok verejného priestoru. Toto malé námestie uprostred hlbokého pozemku s drobnou architektúrou, kaviarňami a zeleňou, tvorí srdce celého projektu. Sú doň orientované všetky navrhované fasády bytov ako aj obchodné prevádzky. Ide skôr o byty s menšími výmerami, dvoj, resp, trojizbové. Niektoré z nich majú predzáhradky, ostatné loggie s rozmerom dostatočným pre exteriérové stolovanie. Parkovanie je riešené v podzemnej garáži na väčšine plochy pozemku. Aby sme minimalizovali kolízne situácie na pomerne frekventovanej komunikácii M.A.Beňovského, prístup do garáže je zo zadnej obslužnej komunikácie cez Ul. Komenského.

FaLang translation system by Faboba